Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 6g43kcal0.1g0g4.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen72g24kcal2.4g3.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai108g379kcal13g77g2.3g3.3g
Hiiva, 50g12g7.3kcal1.6g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g24g14kcal2.1g1.2g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]24g33kcal3.3g3.3g0.8g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana492g1001kcal45g170.2g15.8g29.4g
Valittu annoskoko246g501kcal22.5g85.1g7.9g14.7g
Annoskoko puolitettuna123g250kcal11.3g42.6g4g7.4g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.2g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427