Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 84g129kcal16.3g0g7.1g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl28g84kcal2.4g15.2g1.3g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Jäävuorisalaatti, rapea19g1.9kcal0.2g0.1g0g0.2g
Tomaatti 47g11kcal0.3g1.6g0.1g0.7g
Juustoraaste emmental punaleima28g110kcal8.2g0g8.4g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g19g7.9kcal0.3g1.7g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore9g2.3kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana492g740kcal55.6g39.6g38.8g3.4g
Valittu annoskoko246g370kcal27.8g19.8g19.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna123g185kcal13.9g9.9g9.7g0.9g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760