Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g32g148kcal2.9g16.5g7.6g0g
Katkarapu 28g19kcal4.1g0g0.3g0g
Kesäkurpitsa42g7.2kcal0.2g1.1g0.3g0.3g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g7g3.9kcal0.2g0.5g0.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 28g7.5kcal0.9g0.9g0g0g
Kananmuna, keitetty 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Rypsiöljy 3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 4.2g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta5.6g26kcal2.3g0g1.9g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g70g183kcal21.1g1.4g10.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana493g965kcal69g54g52.6g1.6g
Valittu annoskoko246g483kcal34.5g27g26.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna123g241kcal17.3g13.5g13.2g0.4g
Arvot/100g100g196kcal14g11g10.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188196