Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g2.5g14kcal0g0g1.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 188g55kcal1.1g10g0.4g3.6g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g25g15kcal0.2g1.3g1g0.1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana494g199kcal3.6g28.6g5.8g7.8g
Valittu annoskoko247g100kcal1.8g14.3g2.9g3.9g
Annoskoko puolitettuna123g50kcal0.9g7.2g1.5g2g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928