Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Tomaatti 525g120kcal2.9g18.1g1.6g7.3g
Tomaattimurska 600g176kcal3.4g31.8g1.2g11.4g
Kookosmaito 600g1250kcal12.1g16.9g128g2.9g
Kalaliemikuutio 15g46kcal1.5g5.1g2.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri15g61kcal0g15g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g15g56kcal0.2g12.6g0.5g0g
Katkarapu 225g154kcal32.5g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4920g4069kcal109g213.4g302.4g48.6g
Valittu annoskoko2460g2035kcal54.5g106.7g151.2g24.3g
Annoskoko puolitettuna1230g1017kcal27.3g53.4g75.6g12.2g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763