Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 400g1209kcal71.7g194.1g4g42.8g
Sipuli 107g32kcal1.3g5.1g0.2g1.8g
Vesi1601g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.9g5.2kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Sinappi 8g11kcal0.4g1.1g0.5g0.1g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 347g420kcal35.2g7.8g27.5g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4928g3354kcal217.6g417.6g64.6g92g
Valittu annoskoko2464g1677kcal108.8g208.8g32.3g46g
Annoskoko puolitettuna1232g839kcal54.4g104.4g16.2g23g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=217662