Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)401g1525kcal2g26.1g160.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 441g1342kcal38.6g244.6g8.4g61.4g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Hunaja 321g1061kcal1.6g259.4g0g0g
Mustikka metsä- 1204g530kcal6g77.1g7.2g39.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 76g255kcal0g62.2g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4928g9496kcal98.4g1354g352.2g204.6g
Valittu annoskoko2464g4748kcal49.2g677g176.1g102.3g
Annoskoko puolitettuna1232g2374kcal24.6g338.5g88.1g51.2g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527