Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g271g1624kcal56.8g17.9g146.2g0g
Sokeri 271g1099kcal0g270.4g0g0g
Voisarvi croissant 271g982kcal21.6g107.3g50.5g5.9g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 30g86kcal4.7g0.1g7.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 271g929kcal27.6g189.5g3.2g9.5g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.5g23kcal0.8g4.5g0.5g2.1g
Raparperi 902g304kcal6.2g49.6g0.9g12.6g
Sokeri 98g397kcal0g97.6g0g0g
Fariinisokeri158g641kcal0g157.7g0g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton45g10kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4932g12476kcal257.8g1802.4g434.6g60.4g
Valittu annoskoko2466g6238kcal128.9g901.2g217.3g30.2g
Annoskoko puolitettuna1233g3119kcal64.5g450.6g108.7g15.1g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759