Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g31g0.4kcal0.1g0g0g0g
Suklaa tumma 63g325kcal2.4g33.5g19.5g3.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g13g8kcal0.4g0g3.1g0g
Sokeri 15g61kcal0g15.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)126g427kcal2.8g3.9g44g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana495g1643kcal11.4g105g133.2g6.6g
Valittu annoskoko248g821kcal5.7g52.5g66.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna124g411kcal2.9g26.3g33.3g1.7g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916