Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g91g1.6g4.5g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.2g4.5kcal0.6g0.5g0.1g0g
Kauralese 15g54kcal2.7g6.8g1.2g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana495g1009kcal33g196.6g5.8g14.2g
Valittu annoskoko247g505kcal16.5g98.3g2.9g7.1g
Annoskoko puolitettuna124g252kcal8.3g49.2g1.5g3.6g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248