Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 43g149kcal4.4g30.3g0.5g1.5g
Sokeri 50g201kcal0g49.5g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Ruokasooda 0.8g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g21g152kcal0.2g0.2g16.7g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g17g5.2kcal0.6g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g42g29kcal5g1.7g0.2g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g52g23kcal0.2g5.2g0.3g0.8g
Sitruunamehu, laimentamaton2.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana495g1185kcal25.4g178.6g39.2g4.6g
Valittu annoskoko248g592kcal12.7g89.3g19.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna124g296kcal6.4g44.7g9.8g1.2g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615