Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 429g1295kcal76.8g207.8g4.3g45.8g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g257g810kcal30.9g2.6g77.1g0g
Vesi1714g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)51g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Sinappi 13g17kcal0.6g1.8g0.8g0.2g
Lihaliemikuutio Maggi14g40kcal1.3g1g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4956g4351kcal220.6g431.4g171.2g93.8g
Valittu annoskoko2478g2175kcal110.3g215.7g85.6g46.9g
Annoskoko puolitettuna1239g1088kcal55.2g107.9g42.8g23.5g
Arvot/100g100g88kcal4.5g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576