Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 240g66kcal4.4g7g1.2g4.6g
Herkkusieni 160g26kcal3.4g0.5g0.5g2.4g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Kiinankaali raaka 100g240g43kcal3.8g5.5g0.7g5.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g20g4.1kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Fenkoli, tuore , annos 100g48g8.2kcal0.4g0.9g0.1g1.2g
Porkkana 128g42kcal0.8g7.1g0.3g3.3g
Voi 8g58kcal0.1g0g6.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6g54kcal0g0g6g0g
Paprika, punainen48g12kcal0.4g2.2g0.2g1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 40g10kcal0.7g0.9g0.1g0.9g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g40g44kcal3.2g8g0g2g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl80g272kcal1.6g2.4g28g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g80g184kcal5.2g38.9g1g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4956g1722kcal51.8g161.8g90g54.8g
Valittu annoskoko2478g861kcal25.9g80.9g45g27.4g
Annoskoko puolitettuna1239g430kcal13g40.5g22.5g13.7g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416