Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g28g17kcal3.7g0.3g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 560g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 25g223kcal0g0g25.2g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 19g56kcal0g13.8g0g0g
Kurpitsa 934g148kcal7g18.7g0.9g18.7g
Vehnäjauho puolikarkea 840g2883kcal85.6g588.1g10.1g29.4g
Kananmuna kuoreton 51g73kcal6.4g0.2g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4956g6801kcal205.4g1242.2g83.2g96.2g
Valittu annoskoko2478g3401kcal102.7g621.1g41.6g48.1g
Annoskoko puolitettuna1239g1700kcal51.4g310.6g20.8g24.1g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206