Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 8g57kcal0.1g0g6.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen80g26kcal2.6g3.9g0g0g
Hiiva 8g6kcal1g0.1g0g0.6g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)48g158kcal13g0g11.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 104g357kcal10.6g72.8g1.2g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana496g1209kcal54.6g153.6g38.2g8.4g
Valittu annoskoko248g604kcal27.3g76.8g19.1g4.2g
Annoskoko puolitettuna124g302kcal13.7g38.4g9.6g2.1g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570