Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Sokeri 50g204kcal0g50.1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.3g10kcal0.4g2g0.2g0.9g
Hiiva 8.4g6.2kcal1.1g0.1g0g0.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 33g238kcal0.3g0.1g26.8g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g33g59kcal0.1g3.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana496g1153kcal15g121.2g58g3g
Valittu annoskoko248g576kcal7.5g60.6g29g1.5g
Annoskoko puolitettuna124g288kcal3.8g30.3g14.5g0.8g
Arvot/100g100g233kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854