Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Sokeri 30g120kcal0g29.6g0g0g
Siirappi 9g28kcal0g6.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.4kcal0g0.7g0g0g
Neilikka, annos 4g0.9g3.4kcal0g0.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.2g3.6kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 35g116kcal0.7g1.1g12.3g0g
Manteli 16g101kcal3.9g1.1g8.8g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 46g156kcal4.6g31.9g0.5g1.6g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g4.7g5.1kcal0g0.8g0g0g
Mansikkahillo 27g61kcal0.2g14.5g0g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g14g56kcal0g14g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana496g1894kcal26.4g205.8g105.6g6.6g
Valittu annoskoko248g947kcal13.2g102.9g52.8g3.3g
Annoskoko puolitettuna124g473kcal6.6g51.5g26.4g1.7g
Arvot/100g100g382kcal5.3g41.5g21.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=51886