Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl117g396kcal2.3g3.5g40.8g0g
Sokeri 12g50kcal0g12.4g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja58g93kcal4.3g9.3g4.1g0g
Lakka58g25kcal0.8g4.5g0.3g2.2g
Liivate 2.9g10kcal2.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana497g1149kcal19.8g59.4g90.4g4.4g
Valittu annoskoko249g575kcal9.9g29.7g45.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna124g287kcal5g14.9g22.6g1.1g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843