Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai48g167kcal5.7g33.9g1g1.4g
Sokeri 59g241kcal0g59.2g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.7g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten15g48kcal3.4g6.6g3.1g1.6g
Voi 7.3g53kcal0.1g0g6g0g
Vesi37g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 24g35kcal3g0.1g2.5g0g
Tomusokeri 1dl=60g37g147kcal0g36.7g0g0g
Voi 5.9g43kcal0.1g0g4.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.6g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g7.3g35kcal0.2g4.8g1.6g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana497g1547kcal25.4g284.8g38g6.8g
Valittu annoskoko248g773kcal12.7g142.4g19g3.4g
Annoskoko puolitettuna124g387kcal6.4g71.2g9.5g1.7g
Arvot/100g100g311kcal5.1g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135