Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)22g83kcal0.1g1.4g8.8g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g4.4g2.8kcal0.2g0g1.1g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 40g133kcal0g29g0g0g
Raparperi 66g22kcal0.5g3.6g0.1g0.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.4g15kcal0g3.6g0g0.1g
Valkuainen (100g)66g28kcal6.5g1g0.1g0g
Sokeri 47g189kcal0g46.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana497g945kcal14.6g170.4g20.2g2g
Valittu annoskoko248g473kcal7.3g85.2g10.1g1g
Annoskoko puolitettuna124g236kcal3.7g42.6g5.1g0.5g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311