Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali100g21kcal1.2g3.4g0.2g2.1g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g25g32kcal3.7g0g2.2g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g1g9kcal0g0g1g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Siirappi 8.7g26kcal0g6.5g0g0g
Soijakastike 3.7g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Korppujauho 1.6g5.7kcal0.2g1.2g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g21g11kcal0.6g1.3g0.4g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g38g46kcal0.9g9.3g0.6g0.7g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g25g35kcal4.7g0g1.7g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.7g1.9kcal0.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana497g394kcal23.8g46.6g12.6g6.6g
Valittu annoskoko249g197kcal11.9g23.3g6.3g3.3g
Annoskoko puolitettuna124g98kcal6g11.7g3.2g1.7g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.4g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113364