Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g200g120kcal3g26g0.2g1.8g
Oliiviöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Tomaattimurska 1280g376kcal7.2g67.8g2.6g24.3g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)36g36kcal2.7g6.1g0.2g0.8g
Sokeri 4.8g20kcal0g4.8g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 96g26kcal3g1g0.8g1.5g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4960g1874kcal32.4g213.6g87.6g57.6g
Valittu annoskoko2480g937kcal16.2g106.8g43.8g28.8g
Annoskoko puolitettuna1240g469kcal8.1g53.4g21.9g14.4g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766