Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha874g1450kcal166g0g87.4g0g
Sipuli (kuorittu)112g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g35g32kcal1g1.2g2.4g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 874g0kcal0g0g0g0g
Voi 69g498kcal0.8g0.3g55.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 87g300kcal8.9g61.2g1g3.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 374g145kcal12.4g10.5g5.6g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix37g19kcal0.6g3.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4960g5256kcal382.4g164.6g340.2g10.4g
Valittu annoskoko2480g2628kcal191.2g82.3g170.1g5.2g
Annoskoko puolitettuna1240g1314kcal95.6g41.2g85.1g2.6g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266072