Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1574g441kcal9.4g93.6g3.1g39.3g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g281g1090kcal92.7g0g79.8g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g450g148kcal14.8g22g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 79g33kcal7.7g0.3g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Voi, 1 tl, 5 g67g492kcal0.7g0.7g54g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4968g4564kcal255.2g264.6g274.6g80.2g
Valittu annoskoko2484g2282kcal127.6g132.3g137.3g40.1g
Annoskoko puolitettuna1242g1141kcal63.8g66.2g68.7g20.1g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868