Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 373g533kcal46.7g1.1g38.3g0g
Sokeri 481g1952kcal0g480.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 441g1514kcal45g308.9g5.3g15.4g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Taloussuklaa, Fazer340g1748kcal13.2g190.1g101.8g18g
Voi 340g2463kcal4g1.4g276g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 226g747kcal4.5g6.8g79.2g0g
Voi 60% rasvaa 45g247kcal0.4g0.2g27.6g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen226g407kcal0.9g97.3g0.5g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4968g19263kcal230.6g2181.2g1057.4g77.4g
Valittu annoskoko2484g9632kcal115.3g1090.6g528.7g38.7g
Annoskoko puolitettuna1242g4816kcal57.7g545.3g264.4g19.4g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814