Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g1256g4030kcal124.3g798.5g37.7g97.9g
Pellavansiemen kokonainen 117g589kcal23.1g1.2g48.8g30.8g
Cashewpähkinä 161g927kcal32.3g30.3g74.8g5.6g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g18g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)717g230kcal23.7g32.3g0g0g
Puolukkahillo 206g283kcal0.4g67.4g0.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4968g12118kcal407.6g1859.4g323.4g272.8g
Valittu annoskoko2484g6059kcal203.8g929.7g161.7g136.4g
Annoskoko puolitettuna1242g3030kcal101.9g464.9g80.9g68.2g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141