Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1501g305kcal9g57g4.5g21g
Valkoviini kuiva 75g51kcal0.2g0.5g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.3g0.2g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g17g17kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g15g132kcal0g0g15g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)45g45kcal3.4g7.7g0.2g0.9g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g23g22kcal0.9g3.8g0g0g
Basilika, tuore 15g4.1kcal0.5g0.2g0.1g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl75g255kcal1.5g2.3g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4977g1868kcal34.8g197g92.8g50g
Valittu annoskoko2488g934kcal17.4g98.5g46.4g25g
Annoskoko puolitettuna1244g467kcal8.7g49.3g23.2g12.5g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=448838