Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g41g59kcal5.1g0.1g4.2g0g
Sokeri24g97kcal0g23.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6.5g22kcal0g5.3g0g0.1g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g66g98kcal0.3g23.6g0.2g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g33g52kcal2.4g5.2g2.3g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 37g96kcal0.5g1.1g10.1g0g
Kiivi kuorittu 10g4.8kcal0g0.7g0.1g0.3g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 11g8.3kcal0.1g1.7g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana498g1012kcal20.6g151.4g34.2g2.2g
Valittu annoskoko249g506kcal10.3g75.7g17.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna124g253kcal5.2g37.9g8.6g0.6g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.4g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759