Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g19g53kcal3.6g0g4.1g0g
Timjami 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Persilja 11g3.1kcal0.2g0.1g0g0.9g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g150g180kcal3.8g9g13.5g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana500g677kcal21g39g46g9.4g
Valittu annoskoko250g339kcal10.5g19.5g23g4.7g
Annoskoko puolitettuna125g169kcal5.3g9.8g11.5g2.4g
Arvot/100g100g136kcal4.2g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122