Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 455g1560kcal46.3g318.2g5.5g15.9g
Sokeri 347g1408kcal0g346.4g0g0g
Leivinjauhe 8.7g15kcal0.5g3.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g37kcal0g9.2g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 219g1164kcal0.7g0.8g131.1g0g
Kananmuna kuoreton 160g229kcal20g0.5g16.4g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)175g56kcal5.2g8.2g0g0g
Raparperi 245g82kcal1.7g13.5g0.2g3.4g
Mansikka 408g190kcal2g34.3g0.8g7.8g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 437g259kcal42.9g13.1g1.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton29g6.1kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4984g10012kcal238.8g1496g311.4g54.2g
Valittu annoskoko2492g5006kcal119.4g748g155.7g27.1g
Annoskoko puolitettuna1246g2503kcal59.7g374g77.9g13.6g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300