Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 932g383kcal9.3g38.2g7.5g34.5g
Valkoviini kuiva 582g399kcal1.8g3.5g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl233g294kcal0g46.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 349g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 349g1418kcal0g349g0g0g
Liivate 47g163kcal39.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4984g5312kcal102g874.6g15g69g
Valittu annoskoko2492g2656kcal51g437.3g7.5g34.5g
Annoskoko puolitettuna1246g1328kcal25.5g218.7g3.8g17.3g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370