Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)2g7.3kcal0.3g1.1g0.2g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.1g4.6kcal0g1.1g0g0g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 11g5kcal0g1.1g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.1g7.3kcal0.2g1.5g0g0.1g
Sokeri 0.7g2.9kcal0g0.7g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)2g7.3kcal0.3g1.1g0.2g0.2g
Kananmuna kuoreton 1.6g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Voi 2.8g21kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g135kcal2g13.2g8g1.4g
Valittu annoskoko25g68kcal1g6.6g4g0.7g
Annoskoko puolitettuna13g34kcal0.5g3.3g2g0.4g
Arvot/100g100g270kcal4g26.4g16g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918