Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 6.5g1.6kcal0.1g0.1g0g0.1g
Parsakaali brokkoli 6.5g2.3kcal0.3g0.1g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Paprika punainen 3.1g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Ruokakerma Valio 4% K&P3.3g2kcal0g0.1g0.1g0g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g1.3g2kcal0.2g0g0.1g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g1g2.9kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g25kcal1.8g1.2g0.8g1g
Valittu annoskoko25g13kcal0.9g0.6g0.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna13g6kcal0.5g0.3g0.2g0.3g
Arvot/100g100g50kcal3.6g2.4g1.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900