Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu5.8g7.3kcal0.6g0g0.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa3.1g9kcal0.7g0g0.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g3.1g19kcal0.8g0.2g1.7g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g6.3g3.6kcal0.6g0.3g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)1.3g7.2kcal0.3g0.2g0.6g0g
Seesaminsiemen1.9g11kcal0.5g0.2g0.9g0.2g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.9g3kcal0.3g0.1g0.2g0.3g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti0.9g5.3kcal0.2g0.1g0.4g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.2g0.1kcal0g0g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g137kcal8g2.4g10.6g1.4g
Valittu annoskoko25g69kcal4g1.2g5.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna13g34kcal2g0.6g2.7g0.4g
Arvot/100g100g275kcal16g4.8g21.2g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202