Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen7.4g2.3kcal0g0.5g0g0.1g
Luumu kivetön, kuivattu 3.1g6.4kcal0.1g1.2g0g0.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala2.5g8kcal0.4g1.5g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Ruokasooda 0.3g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1g6kcal0.2g0.1g0.5g0g
Ruokosokeri3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Neilikka, annos 4g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio2.5g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0g
Rypsiöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g134kcal2g17.2g6g1.6g
Valittu annoskoko25g67kcal1g8.6g3g0.8g
Annoskoko puolitettuna13g34kcal0.5g4.3g1.5g0.4g
Arvot/100g100g266kcal4g34.1g11.9g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082