Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo4.6g32kcal0g0g3.6g0g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g9g28kcal0.9g5.6g0.2g1.3g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 6.6g2.9kcal0g0.4g0g0.2g
Sokeri1.5g6.2kcal0g1.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g165kcal1.8g21.4g7.6g3g
Valittu annoskoko25g83kcal0.9g10.7g3.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna13g41kcal0.5g5.4g1.9g0.8g
Arvot/100g100g328kcal3.6g42.5g15.1g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906