Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa8.8g1.5kcal0g0.2g0.1g0.1g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)7g12kcal1.3g0g0.7g0g
Ranskankerma Valio2.6g7.4kcal0.1g0.1g0.7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g4g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)1.8g4.7kcal0.5g0g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g54kcal3.8g1g3.6g0.4g
Valittu annoskoko25g27kcal1.9g0.5g1.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna13g13kcal1g0.3g0.9g0.1g
Arvot/100g100g106kcal7.5g2g7.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690