Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 2.1g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 2.1g8.3kcal0g2.1g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.6g1.9kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl3.1g12kcal0.4g2.3g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Fariinisokeri0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2.4g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Raparperi 12g4.1kcal0.1g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g91kcal2g13.6g2.8g1g
Valittu annoskoko25g46kcal1g6.8g1.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna13g23kcal0.5g3.4g0.7g0.3g
Arvot/100g100g181kcal4g26.9g5.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733