Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g7g3.9kcal0.6g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.5g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.4g4.3kcal0.1g0.8g0g0.2g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)1g3.6kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.8g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g1.3kcal0g0g0.1g0g
Mustikka metsä- 7g3.1kcal0g0.4g0g0.2g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g2g0.7kcal0.2g0g0g0g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g77kcal3g13g0.8g1.2g
Valittu annoskoko25g39kcal1.5g6.5g0.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna13g19kcal0.8g3.3g0.2g0.3g
Arvot/100g100g154kcal6g25.8g1.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518