Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 8.4g12kcal1.5g0g0.7g0g
Paprika punainen 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g7g26kcal0.3g2.2g1.8g0.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 3.5g2.3kcal0.1g0.2g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)2.6g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g89kcal4.4g5g5.6g0.6g
Valittu annoskoko25g45kcal2.2g2.5g2.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna13g22kcal1.1g1.3g1.4g0.2g
Arvot/100g100g177kcal8.7g9.9g11.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609