Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g7g25kcal0.4g5.6g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 1.6g1.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g57kcal0.8g11.2g0.6g0.4g
Valittu annoskoko26g29kcal0.4g5.6g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna13g14kcal0.2g2.8g0.2g0.1g
Arvot/100g100g112kcal1.6g22g1.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180654