Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g18kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Sokeri 3.3g14kcal0g3.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 5.2g37kcal0g0g4.1g0g
Mustikka7.8g2.6kcal0g0.5g0g0.3g
Kananmuna kuoreton 1.4g2kcal0.2g0g0.1g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g145kcal1.4g15g8.6g1g
Valittu annoskoko25g73kcal0.7g7.5g4.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna13g36kcal0.4g3.8g2.2g0.3g
Arvot/100g100g287kcal2.8g29.6g17g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796