Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g9g1.9kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha7.5g12kcal1.4g0g0.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.8g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk2.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g35kcal3g1.8g1.4g0.6g
Valittu annoskoko26g18kcal1.5g0.9g0.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna13g9kcal0.8g0.5g0.4g0.2g
Arvot/100g100g69kcal5.9g3.5g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421