Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer5g26kcal0.2g2.8g1.5g0.3g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Sokeri 4.3g17kcal0g4.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu5.5g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.7g20kcal0.6g4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g212kcal3g22.2g12.4g1g
Valittu annoskoko26g106kcal1.5g11.1g6.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna13g53kcal0.8g5.6g3.1g0.3g
Arvot/100g100g416kcal5.9g43.5g24.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834