Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g10g35kcal1.1g6.4g0.4g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 8.9g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön1.8g13kcal0g0.1g0.3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g0.6g5.4kcal0g0g0.6g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g3g7.6kcal0.5g1.4g0.2g0.5g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0.1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g0.9g5.1kcal0.2g0.2g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g133kcal3.6g16.2g3.8g2.2g
Valittu annoskoko26g66kcal1.8g8.1g1.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna13g33kcal0.9g4.1g1g0.6g
Arvot/100g100g260kcal7.1g31.8g7.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214