Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g4.2g19kcal0.3g2.9g0.7g0.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Vadelma 4g1.6kcal0g0.2g0g0.1g
Maitorahka (Pirkka)5.9g3.9kcal0.7g0.2g0g0g
Vispikerma Flora 20%4.7g10kcal0.1g0.2g0.9g0g
Liivatelehti, gelatiini0.3g1.1kcal0.3g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Mustikka metsä- 4.6g2kcal0g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g101kcal2.8g8.2g5.6g1g
Valittu annoskoko26g50kcal1.4g4.1g2.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna13g25kcal0.7g2.1g1.4g0.3g
Arvot/100g100g197kcal5.5g16g10.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214739