Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g10g32kcal1.6g6.7g0.3g1g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g5g18kcal0.7g2.9g0.4g0.5g
Ohrasuurimo 5g16kcal0.4g3.2g0.1g0.4g
Oivariini, 60 (100g)0.6g3.4kcal0g0g0.4g0g
Tattarisuurimo / -jauho 5g16kcal0.6g3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g172kcal6.6g31.6g2.6g4.4g
Valittu annoskoko26g86kcal3.3g15.8g1.3g2.2g
Annoskoko puolitettuna13g43kcal1.7g7.9g0.7g1.1g
Arvot/100g100g336kcal12.9g61.7g5.1g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810