Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3.1g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)3.1g4kcal0.3g0g0.3g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g3.1g19kcal0.7g0.2g1.7g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.3g4.2kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Puolukka 6.3g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana51g153kcal2.2g15.4g9g0.4g
Valittu annoskoko26g77kcal1.1g7.7g4.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna13g38kcal0.6g3.9g2.3g0.1g
Arvot/100g100g298kcal4.3g30g17.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866