Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 3.9g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Taloussuklaa, Fazer3.5g18kcal0.1g2g1.1g0.2g
Voi 3.5g26kcal0g0g2.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.4g7.8kcal0g0.1g0.8g0g
Voi 60% rasvaa 0.5g2.6kcal0g0g0.3g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen2.4g4.2kcal0g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g201kcal2.2g22.6g11.2g1g
Valittu annoskoko26g100kcal1.1g11.3g5.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna13g50kcal0.6g5.7g2.8g0.3g
Arvot/100g100g387kcal4.2g43.6g21.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814