Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g4.3g6.1kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.6kcal0.2g1.3g0g0.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.7g2.3kcal0g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g6.8g10kcal0g2.5g0g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g3.4g5.5kcal0.2g0.5g0.2g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 3.9g10kcal0.1g0.1g1.1g0g
Kiivi kuorittu 1.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 1.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g106kcal2g15.8g3.4g0.2g
Valittu annoskoko26g53kcal1g7.9g1.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna13g26kcal0.5g4g0.9g0.1g
Arvot/100g100g203kcal3.8g30.4g6.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759